Ankara – Bala Aile Danışmanlığı – Aile Psikoterapisi Nedir?

Merhaba ben Uzman psikolojik danışman/ Psikoterapist Mehmet Ulubey.  Ankara – Bala’da aile danışmanlığı ve daha birçok alanda psikoterapi hizmeti vermekteyim.  Aile danışmanlığı hizmeti siz bireyler tarafından farkındalığı gittikçe artan, ve bunun yanında daha fazla ihtiyaç halini almış bulunmaktadır. Belki her zaman bir ihtiyaçtı ama aileler kendi içlerinde çözüm üretiyor ya da problem karşısında çözümsüzlüğü kabulleniyorlardı. 

Günümüz de modern çağın etkisiyle artık problemler boyut atlasa da çoğunlukla benzer problemler yaşanmaktadır. Yıllardır bilinen gelin kaynana problemi, eskisinden daha farklı bir boyutta da olsa hala toplum içinde problem olarak mevcut. Yani problem çözüme kavuşmadı, şekil değiştirdi. Ama asıl değişik olan artık insanlar problemle birlikte yaşamayı tercih etmiyor. Aksine çözüm arıyor. İşte tam bu noktada biz uzmanlar devreye giriyoruz. Ankara – Bala’da ister ailesel olsun ister bireysel hatta isterse cinsel sorunlar  hangi problemle karşılaşırsanız karşılaşın kendinizi çaresiz hissetmeyin.

 Uzman psikolojik danışman/ psikoterapist Mehmet Ulubey kimdir? Öğrenmek için tıklayınız

Ben psikoterapist ve aile danışmanı Mehmet  ULUBEY olarak Ankara – Bala’da her zaman  bir tık ötenizdeyim.  Bir tık ötenizdeyim çünkü isterseniz numaramı tıklayın randevu alın Ankara – Bala’da yüz yüze görüşelim, ama isterseniz de görüntülü olarak tıklayın online şekilde yardımcı olalım. Yeter ki siz yaşadığınız sıkıntıların problem olduğunu ve çözüme kavuşması gerektiğini kabul edin, biz çözmeye hazırırz.

Ankara – Bala – Aile Psikoterapisi Nedir?

Ankara – Bala – Psikoterapi Nedir?

Bireylerin duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adıdır.Psikoterapi size hayatınızın kontrolünü elinize almayı ve karşınıza çıkabilecek zorluklarla gerektiği gibi mücadele etmeyi öğrenmenizde yardımcı olur.

Hayat karmaşık ve uzun, kapitalist sistem, sürekli tüketme arzusu, bu süreçte yetişilemeyen zaman ve para gibi bir sürü sebeplerden ötürü bazen öyle çok yoruluruz ki hayatımızın kontrolünü kaybedecek kadar bitkin düşebiliriz. Bu ortalama her insanın zaman zaman yaşadığı normal bir süreçtir. Bazen öyle olur ki her şey üst üste gelir ve kimse bizi anlamıyor hissine kapılırız. Belki mesele onların anlaması da değildir. Ama insan toplumsal bir varlıktır, ve çevresindeki herkese ve her şeye karşı sorumlulukları vardır. Bu herkes ve her şeyin ise o kişiden beklentileri.  Bazen bu beklentileri karşılarken yorulur ve o beklentilerin bizim davranışlarımızı ve hayatımızı kontrol etmesine izin veriririz. Bu noktada da ise daha da fazla yorulmak söz konusu olabilir.

İşte böyle bir durumda ben  kendinizin psikoterapisti Mehmet ULUBEY olarak Ankara – Bala’da bir tık ötenizdeyim.

 

Aile nedir?

Aile; Kim olduğunu, nerede olduğunu, hangi etnik kökene ait olduğunu bilmeden içine doğduğumuz en küçük etkileşim sistemidir. Bu sistem en küçük olarak anne baba ve çocuk üçlüsünden olusur. Ancak bazen anneanne, büyük baba, hala, teyze gibi yan faktörler dahil olabilir. Aile, soyut bir kavram ancak kendi başına bütüncül ve canlı bir kurumdur. Sağlıklı ve fonksiyonel olan aile ve o ailede yetişen, yaşayan fert hangi toplumda olursa olsun kolaylıkla çevresine uyum sağlar. Ailenin de, her canlı gibi farklı işlevleri yerine getiren farklı organları, duyuları ve kendi ruhu vardır

Ankara – Bala – Aile Psikoterapisi Nedir?

Bu yeni gelişen çağda özellikle genç bireyler üzerinde etkili olan bir kavram vardır. Aynılaşma kavramı. Bu kavram hangi aileden, hangi kökenden, hangi eğitimden, hangi kesimden olursa olsun herkesin aynı olması. Yani aynı kitaplar okuyan, aynı mağazalardan alışveriş yapan, aynı kıyafetleri giyen bir kitle oluşturmak.  Bu kitle tüketim toplumunun hedef kitlesi aslında. Gençler bu kitle içine dahil olabilmek için aileleriyle ve kendileriyle adeta bir yarış içindeyken, aileler ise bu yarışa ne girdiğinin farkında ne de o yarışın farkında. Durum böyle olduğunda ciddi bir çatışma doğuyor. Gençlerin kendileri arasında, yaşlılar ile gençler arasında, çocuklar ile ebeveynler arasında veya eşler arasında … dolayısıyla bu çatışmalar yeni problemlere ve aile içerisinde yeni huzursuzluklara sebep oluyor. Işte bu noktada Ankara – Bala’da aileler psikoterapiye ihtiyaç  duyuyor. Ben psikoterapist Mehmet ULUBEY olarak bir tık ötenizdeyim

Aile psikoterapisi bireysel yaklaşımlardan farklı olarak, yaşanan sorunları aile sistemi içerisinde ele alır ve direkt olarak aile üyeleri ile çalışır. Aile terapisti genel olarak, problemlere tüm aile üyelerinin bir biçimde dahil olduğunu ve problemin devamında ya da çözümünde aile üyelerinin önemli rolleri bulunduğunu kabul eder. Bu terapi yöntemi bazen tüm aile, bazen aile üyelerinin bir kısmı ile bazen de yalnız bir kişiyle aile sistemi üzerine yapılır. Böyle bir terapi çoğu zaman bireylerin birbirlerini ve aile ilişkilerini anlamalarını sağlar. Ayrıca aile bireylerinin kendi aralarındaki etkileşiminden yola çıkarak problemle ilişkileri incelenir

Ankara – Bala – Aile Danışmanı Kimdir?

Ankara – Bala’da Aile danışmanı; kimi eğitimlerden geçerek aile danışmanı ünvanını alan kişilerdir. Genellikle ülkemizde bu ünvan psikolog, pdr, sosyolog, tıp ve hemşirelik gibi bir kaç alana verilir. En çok psikolog, pdr ve sosyologlar tarafından hizmet verilir.  Aile danışmanı, Ankara – Bala’da gerek bir ofis içerisinde kendisini tanımlamış ve beraberinde Ankara – Bala’da online terapiler veren, gerekse bu tarz ofislerde belli bir ücret karşılığında hizmet veren kişilerdir.Ankara – Bala

 

Aile danışmanı aile bireyleri içerisinde oluşan çatışmaları ve bu çatışmaların doğurduğu problemleri kişi ve kişilere farklı bakış açıları sunarak çözmeyi öğreten kişidir. Aile danışmanı, evli çiftlerin veya aile bireylerinin, ev içinde ortaya çıkabilecek zihinsel veya duygusal sorunlarını aşmalarına yönelik danışmanlık verir.

Sizde evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde bireysel danışmanlık hizmeti almak isterseniz hemen Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey ile görüşebilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.